HAYAT AĞACIM PROJESİ 27 NİSAN FARKINDALIK ETKİNLİKLERİ

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’nce yürütülmekte olan Trakya Kalkınma Ajansı’nın “2013/2014 yılı Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı” kapsamında “Kültür ve Turizmin Gelişmesine, Bölgenin Tanıtımına Yönelik Girişim ve İşbirliklerinin Geliştirilmesi” öncelik alanına giren TR21/14/SOS/0111 referans numaralı “Hayat Ağacım” projesinin üniversite öğrencilerine yönelik farkındalık-tanıtım ve Balkan Arboretum’u alanındaki orijinleri belirli ağaçlara künyeleri takma etkinliği 27.04.2015 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Trakya Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi Konferans salonunda Biyoloji, Eczacılık, Peyzaj Mimarlığı Bölümleri ve Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı ile ilgili diğer bölüm öğrencileri ve öğretim elemanlarının katıldığı yaklaşık 130 kişilik gruba Hayat Ağacım Projesi ve Balkan Arboretumu hakkında tanıtım yapılmıştır. Tanıtım programında Prof. Dr. Feruzan Dane; TÜBAHEM ve Balkan Arboretumu’nun Tarihçesi, Doç. Dr. Mehmet AYBEKE; Herbaryumlar ve Trakya Üniversitesi Herbaryumu, Yrd. Doç. Dr. Necmettin GÜLER Arboretumlar ve Balkan Arboretumu Bitki Türleri, Yrd. Doç. Dr. Candan ZÜLFİKAR Hayat Ağacım Projesi hakkında bilgilendirmede bulunmuşlardır. Sabancı Kültür Merkezi’ndeki programın ardından katılımcılar ile birlikte arboretum alanında bulunan orijinleri belirlenmiş 200 ağaca künyelerinin takılma/asılma etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Bilindiği üzere proje sahibi Trakya Üniversitesi Rektörlüğü olup proje ortakları Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’dür. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı özel ihtimam gerektiren okullar ile ilk ve orta öğretim okullarında 23-26 Mart 2015 tarihlerinde farkındalık etkinliklerinin gerçekleştirilmiştir. Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonu ile Edirne ilinde profesyonel rehberlik belgesine sahip turizm rehberleri, işletme yetkilileri ile müdürlük çalışanlarının da katılacağı "Hayat Ağacım" projesi tanıtım etkinliği gerçekleştirilecektir.

 

 

Yrd. Doç. Dr. H. Candan ZÜLFİKAR

                                                                                                                                                              Proje Koordinatörü
Ek Resimler
Bu içerik 06.05.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 2286 kez okundu.