EDTU Herbarbyumu Güncellenmiş Yeni Adresi ve Web Sitesiyle Hizmete Devam Ediyor

EDTU Herbaryumu websitesi yeni arayüzü ile https://herbaryum.trakya.edu.tr/ adresinden ziyaretçilerine açılmıştır. Ana sayfadaki “kolleksiyonlar” kısmından herhangi birine tıklandığında kolleksiyonların olduğu arayüze kolayca erişilebilmektedir. Ayrıca Mantar kolleksiyonu, odun – kozalak kolleksiyonu, tohum / meyva kolleksiyonu, fosil kolleksiyonu ve ekonomik botanik kolleksiyonları, örnek resimleriyle zenginleştirilerek dijital - virtual herbaryum haline getirilmiştir. EDTU Herbaryumu, Uluslararası Herbaryum Indexleri (Index Herbarium) tarafından da taranmakta ve her yıl güncellemeleri yapılmaktadır

Halihazırda 16000 civarında vaskuler bitki örneği, 285 adet Kasaplıgil Kolleksiyonu (Dünyanın değişik yerlerinden toplanan bitki örneklerinden oluşan koleksiyon), 160 örnekli mantar kolleksiyonu, 87 örnekli odun – kozalak koleksiyonu, 528 örnekli tohum / meyva kolleksiyonu, 1 örnekli fosil kolleksiyonu ve 10 örnekli ekonomik botanik kollesiyonu, aktif olarak yerli / yabancı tüm ziyaretçilerin kullanımına açılmıştır.

Ayrıca herbaryuma Üniversite’nin ana web sayfasından da link bağlantısı verilmiştir

Web sitesinin düzenlenmesi çalışmalarında başta Bilgi İşlem Daire Başkanı Doç.Dr. Hilmi KUŞÇU olmak üzere çalışanlar E.Ümid KURTİŞ ve R. Erkan HOŞCOŞKUN’a emeklerinden dolayı teşekkür ederiz. 

Ek Resimler
Bu içerik 10.01.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 429 kez okundu.